DEN EVIGA PROCESSEN

Idag har det fotats, ramats och fixats med den nya serien målningar. För en gång skull är jag ute i god tid men vilken tid det tar!

Det kanske är lätt att tro att en färdigmålad målning är helt klar och direkt redo att visas upp men det är då efterarbetet börjar och alla dessa beslut som ska tas. Ska den spännas upp på kilram, hängas som den är med klämmor, ramas in, limmas på kartong för att sättas i en box, ska det vara glas på eller inte, vilken ram skall det vara – svart, vit, tunn, tjock eller ingen alls…………..så många val men en viktig del i processen som fortsätter fram tills dess att tavlan är helt färdigställd och redo att flytta vidare.

Med nya serien ” En doft av sommar” har jag valt vita ramar, vilket är lite ovanligt eftersom mina tavlor bara brukar vara uppspända. Men nu kände jag för något nytt och det blir jättefint, serien består än så länge av flera små som är 25×25 cm några som är 50×50 cm. Funderar även på att göra brickor på något av motiven, ska klura lite till på det.

Vad som också blir lite annorlunda är att verken kommer hållas hemliga tills 28 september, de ligger inte ute på hemsidan alls utan endast detaljbilder på instagram och facebook. Jag har valt att göra så för att stärka upplevelsen på själva visningsdagen. Något mer som blir nytt är att det blir After Work, mingel och visning endast en kväll, torsdag 28 september kl 17-20, vilket känns lite speciellt och kul. Det skulle vara fantastiskt roligt om du vill titta in och mingla lite med mig.

Det blir den sista utställningen i galleriet innan Galleri Villastaden blir mobilt.

Som sagt det känns som jag gått in i en ny fas inom konsten, härligt att ständigt utvecklas och förundras över livet och alla fantastiska möjligheter som ges.

Varmt välkommen på:

After Work, mingel & visning
Torsdagen 28 september
Kl 17-20
Galleri Villastaden, Övre Kvarngatan 44, Borås
Bjud gärna med familj, vänner och arbetskollegor, alla är välkomna!

Kram
Karolina

 

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?