EN LUGN VACKER OAS

Ibland är det svårt och nästan omöjligt att kunna ta in allt i vår övermäktiga natur, särskilt om det är nya vackra platser där allt runtomkring är så otroligt ljuvlig att det nästan gör ont och får ögonen att tåras. Nu har jag upplevt det igen, här på Medevi Brunn som är min arbetsplats (fast det känns som semester) i två veckor, lycka. Det är en underbar liten “by” med gamla fina trähus, kyrka, värdshus, hälsobrunn, teater, badhus (numer målarateljé för de vuxna), små stigar och gångar som leder till lusthus och grönskande ängar. Det är ett lugn som vilar här, tryggt och omslutande, det känns som tiden stått stilla i hundra år. Varje kväll spelar orkestern i parken och det är så stämningsfullt att höra den fina musiken som sprids över Medevi Brunn.

Barnen och jag håller till i ett av lusthusen som kallas Amiralskällan (se bild nedan), den ligger inbäddad i naturen med träd, högt gräs och blommor runt omkring, den lilla bron och stigen som leder in till målarplatsen har högt gräs efter sidorna som får det att kännas som att gå in i en djungel. Det blir mycket måleri blandat med lek och promenader för att hämta vatten och tvätta penslar. Förra veckan hade jag en mindre grupp barn som deltog och det var jättemysigt. Imorgon kör jag igång en större grupp med barn, det ska bli så roligt. En riktig glädjeinjektion för mig. Det är underbart att se barnen när de får utrymme att verkligen gå in i måleriet i sin egen takt och uttrycka sig på sitt unika sätt, precis som de vill. Under veckan får de enkla övningar som väcker upp skaparglädjen ännu mer och den kreativa processen där de uppmuntras till att experimentera sig fram. Jag älskar att jobba med barnen för de är enkla och ärliga, inga krusiduller eller låsta ramar om hur saker och ting ska vara. Det går inte att planera så mycket utan det blir som det blir, det är bara att följa deras väg och det blir alltid bra.

För alla er som vill ha en skön, avkopplande kreativ semester kan jag varmt rekommendera er att åka hit. Det finns boenden i olika prisklasser, både vandrarhem och hotellrum, antingen kan man laga mat själv eller äta på värdshuset, allt finns på nära gångavstånd. På dagarna målar ni vuxna i badhuset och barnen i Amiralskällan, sedan har ni lunchen och kvällarna tillsammans. En perfekt semester med familjen helt enkelt!

Jag hoppas att även kunna komma hit och jobba även nästa sommar, men hur det blir, om det blir det får vi se, det är ju många dagar kvar tills dess……………………vedic_art_barn_medevi_brunn_karolina

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?