FULLBORDAN

I början av mitt måleri var signerade tavlor heliga för mig. Hade jag signerat så var målningen helt klar och fick absolut inte ändras eller justeras, efterkonstruktion var inte tillåtet. Men det släpper mer och mer och nu tycker jag till och med att det är lite roligt och tokigt att gå in och ändra ett signerat konstverk. Vissa behöver nytt liv och jag kan se målningen med andra ögon, ur ett nytt perspektiv.

Så var det till exempel med Havsugglan Hilma. Från början hade den titeln The Magic Ocean som jag tyckte jättemycket om, den har varit med på utställningar och visats upp ett flertal gånger. För ungefär två månader sedan såg jag en fin liten uggla träda fram. Hon hade nog funnits där hela tiden utan att jag hade sett henne. Men målningen hade mognat med åren och hon kunde komma fram när jag var redo och själv hade förändringen i mig. Är det rätt går det lätt sägs det och några penseldrag och duttar senare var Hilma född.

Den känslan som infinner sig precis i samma ögonblick som en målning nått sin fullbordan är nästan obeskrivlig. Det bubblar av glädje, ett lyckorus sprider sig i hela kroppen, samtidigt som en stillhet och ett inte lugn infinner sig. Jag är tillfreds, förälskad, allt är perfekt och helt underbart. Vi förenas och blir ett – jag, duken och processen. Jag har hittat hem, till mitt bästa jag. Det är en känsla som jag alltid vill uppleva om och om och om igen så länge jag lever. Dagen efter såldes Havsugglan Hilma och flyttade ut i vida världen.

I Vedic Art är allt möjligt – det är du själv som avgör vad du vill göra. Om andra tycker att det är rätt eller fel är obetydligt för det är din väg du går på och din sanning du följer, du väljer färdriktning!

Förra veckan hände det igen och Birth blev pånyttfödd med en ugglefamilj, se före och efter bild nedan.

Birth

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?