NYFIKENHET, EGOT & DEN VITA DUKEN

Så står jag här framför den vita duken – igen! Den vita målarduken som är fylld av möjligheter och lyser med sin renhet, det är nästan svårt att börja måla för det känns som att förstöra det vackra vita. Det ligger förväntan i luften, runt om mig flyger nyfikenheten som en liten fågel och bara väntar på att jag ska sätta igång. Förändra den vita redan fulländade duken med nyanser som speglar nuets känslor och varande. 

Ibland är det motigt att börja, när det finns för mycket krav inom mig som är svåra att bryta igenom eller komma förbi. Jag funderar på resultatet och hur den kommer se ut när den är klar men jag har absolut inte en susning, det är helt omöjligt att veta (eftersom jag alltid utgår från färgerna och nuet) ändå gnager det i mig just då i stunden. Det är prestationsångesten som gör sig påmind och det kan behövas en lång förhandling med egot, argumenterande fram och tillbaka precis som om det vore en tvilling som stod mitt emot mig. I det läget kan jag bli så trött på mitt analyserande att hjärnan håller på att spricka och just i det läget händer det något – det är då jag bara kör! Jag bara gör för att få tyst på malandet.

Jag väljer färger och sprider ut nyanserna över den vita duken, provar mig fram, experimenterar för att avdramatisera allvaret och sakta sakta i takt med varje spateltag tystnar hönsgården och friden får ta plats. Ett lugn infinner sig och ännu en gång har färgerna segrat över egot, det är så förbaskat härligt och frigörande att jag nästan börjar skratta.

Jag försvinner in i min lilla bubbla, stänger ute allt även egot och därinne i min magiska värld gör jag precis hur jag vill, låter processen välja nya vägar kanske någon väg som aldrig tidigare upptäckts och så fortsätter det om och om igen tills målningen är klar. Det är som en evig dans där jag låter mig föras, rörelserna och rytmen som visar nästa steg, känslor som väcks, kanske avtar eller läks och det enda som betyder något är precis just nu.
Det är jag, duken och färgerna…………..

Kram
Karolina

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?