TACKSAMHET

Det är önskevecka och Bosse vill veta om jag känner tacksamhet – på riktigt – för varje ny dag jag får vakna till i livet? Om jag uppskattar varenda ny dag, och tar därför väldigt väl vara på den. Eller om jag tar den för given?
Detta med tacksamhet ligger mig väldigt varmt om hjärtat och är något jag fokuserar på många många många gånger varje dag. Det är en direktlänk till varandet, nuet och hjärtat. Jag skriver tacksamhetsdagbok, tackar så fort minsta lilla glädjefrö visar sig tex på min promenad när jag ser ett hjärtformat löv, säger jag högt för mig själv – tack för kärleken. När jag hör fågelkvitter – tack för denna ljuvliga fågelsång. En kaffe på trappen i solen – tack för stunden här. När allt flyter på under dagen tackar jag för flödet. Ett leende från en främmande människa – tack för glädjen…..osv. Att verkligen tacka varje gång för att visa universum att – yes precis detta välkomnar jag och vill öppna upp för ännu mer. Den genuina djupa tacksamheten till livet och dagen, att faktiskt få uppleva livet här på jorden.
Vissa dagar är såklart sämre och jag kan vara irriterad, stressad eller gnällig över något. I perioder med göranden och stress, när jag är mer i hjärnans rytm och mindre i hjärtat, resulterar det i att jag inte är lika närvarande i den sanna tacksamheten men jag skulle säga att 90% tar jag väl vara på dagen. Behöver jag påminna mig så tänker jag på berättelsen om våra 86400 dyrbara sekunder som vi faktiskt får varje dag, som vi varken kan spara, lägga på hög eller ge bort. Tid, tiden är värdefull. Det perspektivet brukar få ner mig på jorden och inse vad sjutton håller jag på att gnata om.
Så vad gör du med dina dyrbara sekunder?
Solsken
Karolina

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?