TILLIT

Att släppa kontrollen och bara följa flödet!

Det kan vara svårt, men varför är det ens någon idé att försöka styra och kontrollera delar av livet som inte går att kontrollera och som ändå blir som det ska bli.

Vi går och lägger oss varje kväll och tar förgivet att vi kommer vakna som vanligt nästa morgon. Ingen tanke på att vi faktiskt litar helt på kroppen och låter den ta hand om allt som den behöver göra för att vi ska kunna leva och andas, som den alltid gör, dygnet runt!

Men varför är det då så svårt att släppa kontrollen när det gäller t.ex rädslor, hur andra lever sitt liv, oro för allt som kanske kan hända osv. Alla har vi våra utmaningar här i livet. Men det vore väl mycket lättare att leva om vi släppet taget och lägger all energi på det vi mår bra av och passar på att njuta och glädjas av hur det är just nu i denna stund.

Inom måleriet blir det väldigt tydligt när vi hamnar i kontrolläge och försöker styra målningen till något den egentligen inte vill utan vad jag vill, fokus läggs på resultat och prestation istället. Det händer då och då, under vissa perioder oftare och för mig är det är i samband med att jag inte har full kontakt med min inre rytm. Måleriet blir forcerat och framtvingat och allt blir pannkaka, jag förlorar varat och hamnar i stället i görat vilket resulterar i att jag kommer allt längre och längre ifrån mitt unika uttryck. Då är det bra att trycka på stoppknappen och stanna upp!

När tid och rum försvinner då är jag i nuet, när jag och målningen blir ett. Det är där jag vill vara så länge som möjlig utan att tankarna om prestation och duktighet kommer in och förstör. Att blir perfekt när tiden är inne, låt det får mogna och tills dess gäller det att ha tålamod. För allt blir som det ska bli ändå!tillit_blogg_vedic_art

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?