ATT SKRIVA EN BOK

Det hela började som en utmaning och spontan idé på Facebook med en kreativ april-boost och det visade sig vara precis detta många behövde för att komma igång med skapandet. Några månader senare närmare bestämt i december kommer den som bokform.

Men vilken pärs det är att skapa boken, verkligen en berg- och dalbana utan dess like. Från början var det en rolig idé och jag tänkte inte så mycket mer än så (vilket är typiskt mig, spontan och impulsiv som jag är och hoppar på allt möjligt). Därefter var det två intensiva veckor där jag satt fastklistrad vid mitt skrivbord och skrev, skrev och skrev och deadlinen flåsade mig i nacken. Oj vilken förlösande känsloexplosion det var i samma ögonblick när jag mailade i väg textmaterialet till förlaget. Jag ville dansa, skrika rakt ut, gråta, bryta ihop, alla känslor på en gång, nervositet och stress släppte – hela känslopaletten bubblade inom mig. Det kändes som jag höll på att spricka och gå sönder, både av lycka men också av rädsla för att det gick upp för mig att – hjälp jag skriver en BOK.

Veckan därpå var det total fokus på alla bilder, eftersom boken är en inspirationskälla är halva  av den av vackra bilder. I det stadiet funderade jag ännu mer på vad sjutton håller jag på med. Totalt utanför komforten, ute på djupt vatten med rädslorna hängande över mig som ett konstant malande i huvudet. Rädslor som, vem tror jag att jag är? Vem sjutton vill läsa detta? Hur ska jag ro i land detta? Vad har jag dragit igång? osv.

Nästa svacka kom när jag gjorde inlägg på både Instagram och Facebook och frågade om vilken omslagsbild jag skulle välja, omg ännu mer verklighet och ett konstaterande – jag skriver verkligen EN BOK! Hjälp!

Det är sannerligen en process och en resa där jag verkligen får möta mina innersta känslor vilket är asjobbigt samtidigt som det utvecklar mig, rädslorna är tydligare vissa dagar och andra dagar är de obetydliga. Det går upp och ner. Jag får ständigt påminna mig om att jag älskar att strössla skaparglädje runt mig och att detta är viktigt för att uppmuntra fler att hitta skaparglädjen. Då blir det lättare, för jag älskar att sprida energi och dela med mig av så mycket jag bara kan av mitt strössel.

All text har korrats, justerats och rättats av fantastiska Åsa, jag har godkänt och läst allt en gång till och i veckan ska boken sättas och sedan gå till provtryck. Innan jul är tanken att den ska komma ut och du snart går det att förköpa den direkt av mig. Alla som förköper kommer få något utöver boken som jag berättar mer om när det är dags.

Hör av dig via mail info@annakarolina.se eller PM om du vill ställa dig på kö och om jag ska påminna dig när det är dags.

Tack för att ni alltid hejar på mig och överöser mig med kärlek, innerligt tacksam för det.

Solsken
Karolina

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?