BUBBELPLAST

Jag är verkligen periodare när det gäller olika tekniker inom måleriet. Det är så roligt att testa nya material och tillvägagångssätt på ett lekfullt sätt för att utvecklas.

Vid ett flertal tillfällen har jag blivit tillfrågad att hålla kurser i teknik, men det känns inte riktigt som jag och det är inte så jag vill förmedla måleriet. Det är också svårt att veta hur jag gör för att få ett speciellt resultat eftersom jag målar utan att försöka tänka. Och det blir alltid olika även om jag gör på liknande sätt, vilket kan bero på flera orsaker. Till exempel om det redan finns flera lager med färg på tavlan eller om det är en helt ny. Om färgen är blöt eller torr på duken, om det finns mycket strukturmaterial, är penseln/dutten/rollern blöt eller torr………….ja det finns många anledningar till att det blir som det blir och jag kommer inte alltid ihåg hur jag gör eftersom jag bara gör.

Det bästa sättet är att experimentera sig fram på egen hand och hämta inspiration från målarträffar med andra, då kan man testa det som känns kul och hitta sitt eget unika uttryck. På mina Vedic Art kurser delar jag givetvis med mig av mina erfarenheter kring tekniker men det är ofta eleverna som ger mig nya idéer då alla gör olika.

Något jag är helt inne på nu är bubbelplast, det är superkul! Pensla på färg över bubblorna och tryck plasten på duken. I olika färger, lager på lager, med olika bubbelstorlekar. Det svårt att hejda sig och det är lätt att gå loss helt i detta. När överbliven färg torkat på bubbelplasten går det att pensla på med ny färg och då kanske färgen runtom bubblorna (mellanrummen) släpper från plasten. När plasten trycks mot duken fastnar förhoppningsvis den gamla färgen som då bildar små hålrum. Det blir så häftig struktur som kan sitta kvar i målningen.

Nu är det bara att försvinna in i bubblornas värld! Lycka till! bubbelplast_vedic_art_teknik

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?