UTMANING

Jag skrev om staden som försvann i ett tidigare blogginlägg (klicka här för att läsa). Den målades över i sista stund innan utställningen i Bollebygd och blev tillslut ett träd. Husen och staden har varit med på målarduken ett par gånger och det känns nästan som den är framme och retar mig lite. Känner väldigt starkt för den och därför är det frustrerande att den inte vill vara med mig hela vägen till slutskedet.

För tillfället är allt snett i mina ögon, har alltid varit känslig för minsta lilla snedhet i målningarna men nu är det extremt. Funderar på om jag är sne eller om jag har fått någon alldeles speciell förmåga som utvecklats blixtsnabbt över en natt. Detta blir väldigt märkbart när staden vill ge sig till känna, därav ett antal övermålningar. Varje gång med en liten sorg i hjärtat, vet inte varför men det är något husen väcker i mig.

Idag var det dags för utmaningen igen och jag försökte ha ett ödmjukt förhållningssätt till mig själv och målningen när jag började. Tänkte inte så mycket utan gick in i nububblan och drog varje linje lugnt och stilla, var liksom inne i linjen på något sätt. Fler och fler huskroppar växte upp och tillslut fanns staden där. Å vad det kändes bra och jag blev förvånansvärt nöjd med helheten. Nästa steg blev att tillföra energi och liv i bilden. Jag fortsatte försiktigt utan att ha för bråttom som jag ofta kan ha annars, vilket då kan resultera i att målningen förstörs. Mitt i allt målande kommer den smygandes lite försiktigt, den underbara efterlängtade känslan som uppstår när en målning är nära slutet. Det där pirret, glädjen och förälskelsen som bubblar och växer sig starkare och starkare i kroppen. Som spritter så mycket inom mig att den tillslut sprider sig ut i hela rummet.

Den är inte helt klar än men den är mycket mycket nära. Nu får den vila och hänga uppe några dagar så jag verkligen kan låta den sjunka in och att den för hoppningsvis kan visa mig vad som saknas. Det kanske bara är en liten prick eller ett penseldrag som kommer till men det är det sista steget som gör hela målningen och ger den liv. Jag är väldigt nöjd och lycksalig över min stad, äntligen är den här!

I´m in Love!Den_frsvunna_staden

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?