EN LJUVLIG PLATS PÅ DENNA JORD

Har den senaste tiden känt en längtan av att anordna en Vedic Art kurs utomlands. Gärna Spanien som är ett favoritland. En av mina kursdeltagare, Eva Bruce, är expert på Teneriffa och har bott där periodvis under 10 år. Hon har jobbat som guide och förmedlat lägenheter på ön, så därför var det självklart att be henne om tips. Eva kom med en strålande idé – att jag kunde komma ner och hålla kurs för henne och samtidigt bo på “Hacienda Cristoforo” som hon trodde skulle passa måleriet. På så sätt kunde jag känna in platsen och hur allt fungerade där rent praktiskt innan jag drar med en hel grupp deltagare. Sagt och gjort, blev det bokat!

Nu är jag på plats. Vilken upplevelse! Lite som att vara tillbaka i Indien igen. Det är perfekt för måleri och som jag vill ha det. Stillhet, harmoni, vacker natur, djur (får, hönor, sköldpaddor), en idyll, inget överflöd, där varje liten del är uppbyggd i antroposofins anda.

Jag bor i ett litet stenhus som heter “Bella Durmiente” med en fin uteplats. Toalett och dusch finns i ett pyttehus bredvid (som bara är till för mig). När varmvattenskranen vrids på tänds en låga i beredaren som sätter igång den. På gården finns en yogashala, pool, soldäck, vackra blommor och växter, stenlagda små gångar, vattendekorationer, gungor och stora träd. I några av husen har träd byggts in och stammen går igenom taket. Ett av husen ligger precis intill djurens hage, så helt plötsligt kan det stå ett får och titta in genom fönstret. Allt är byggt med kärlek och respekt för naturen med återvunnet material och den känslan ligger som en era över området.

Det är svårt att sätta ord på hela upplevelsen att vara här, hur det doftar, ljuden från naturen, tuppen som gal mitt i natten, vinden som susar och palmbladen som rör sig följsamt. Barn som skrattar och leker. Personalens milda och tillmötesgående sätt och den gamle vise mannen (ägaren) som byggt upp detta under 50 års tid. Hela han utstrålar kärlek och harmoni. Om du är en person som älskar att bara vara, ha lugn och ro, varva ner och stilla själen skulle du med säkerhet trivas här i denna oas.

Men som sagt även om det är helt fantastiskt så är jag tveksam, jag vet inte än om det är detta jag vill, om jag är redo. Jag får låta det landa och gro, ge det tid att sjunka in innan jag bestämmer mig. Det behöver jag och det kan vara bra för mig som annars är väldigt snabb och impulsiv när det gäller det mesta, även viktiga beslut. Men nu känner jag tydligt att magkänslan säger stopp Karolina! Vänta! Så det gör jag. Det känns skönt och det är så det får bli.

Kanske, kanske inte………….vi får se.Hacienda_cristoforo_karolina_larssonhacienda_cristoforo_vedic_art

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?