MAGISKA ÖLAND

Nu är min två målarveckor till ända, allt är packat och imorgon åker jag hemåt. Det är både med sorg och glädje jag lämnar Grönhögen för denna gång, det har varit underbara dagar med strålande sol och lite svag vind. Jag hade gärna stannat längre men mitt hjärta värker och saknar familjen. Om det ska bli fler veckor än två nästa år får jag ta med familjen hit några dagar så det inte blir så lång tid utan varandra.

Det tog några dagar att landa i detta fantastiska landskap innan stillheten kunde sjunka in och ta plats i kropp och sinne. Första veckan var lugn och skön, jag målade, cyklade till hamnen och badade, njöt av naturen försökte ta in så mycket som möjligt av allt det vackra. Jag har både haft flow och motstånd, mer motstånd än tidigare år känns det som. Innan jag åkte hit skrev jag om svårigheter i avslutsprocessen (läs mer här) och funderade på att ta med mig några påbörjade målningar. Kvinnorna fick följa med och äntligen har de fått näsor, men oj vad det satt långt inne, höll på fram och tillbaka i flera dagar innan jag träffade rätt. Det känns helt underbart att dom blev klara och att jag fick avsluta dom här.

De sista dagarna har jag gått loss med sprayflaskor med vatten och färg i, jättekul att hålla på med, hade nästan svårt att hejda mig mellan färglagren. Det är den där känslan som uppstår när det bara bubblar i hela kroppen och det är så mycket som ska ut på duken, det är många färger som vill vara med och flödet bara driver på. Den första blev helt brun av alla färger eftersom jag inte hade tålamod att vänta på att den skulle torka mellan varje lager, så den färgen fick jag ta bort och börja om från början. Det har varit perfekt väder för att hålla på med mycket vatten och det har torkat snabbt. Flera målningar har fått en härlig grund tack vare allt sprayande och jag känner mig oerhört nöjd och tacksam för dessa två veckor.

Det är magiskt här på södra Öland, svårt att sätta ord på vad det är som gör det så ljuvligt, men det är något speciellt i luften och naturen, alvaret och kraften känns så starkt, allt är slående vackert. Att bara få vara i nuet, i mig själv, utan tider att passa, bara vara och måla hur många timmar som helst, det är fantastiskt. Jag är väldigt glad för att få uppleva allt detta varje sommar, det är en gåva till mig själv som jag kan leva på hela året. Tack! Tack! Tack för alla härliga möten med andra målare och tid med mig själv.

Målningarna som är skapade här på Öland kommer givetvis vara med på Mor & dotter utställningen i galleriet den 17-29 oktober.Vedic_art_land

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?