Som liten flicka – del 1 av “Min resa”

När jag var liten flicka drömde jag om att få jobba i matbutik i kassan när jag blev stor. Lekte ofta affär och tyckte det var superkul, älskade att stå vid kassaapparaten som var kreativt uppbyggd av diverse prylar och sedan packa ner i fina påsar. Jag lekte ofta själv, ibland med lillebror och drömde mig bort till framtiden. Med åren utvecklades drömmen till ett yrke som dekoratör. Mitt gymnasieval var enkelt, tre år på handels -& administrationsprogrammet. Direkt efteråt fick jag jobb i en barnklädesbutik där jag trivdes fantastiskt bra och hade väldigt roligt. Jag njöt av att packa upp alla små färgglada plagg, fixa, skylta om, ändra i butiken, åka på mässor, inköp och framförallt sprida glädje till kunderna.

Sedan blev det att testa olika jobb; tryckeri, matbutik, flygplatsen, innesäljare, utesäljare, innesäljare igen. När jag började måla 2005 klingade något an inom mig och jag förenades med mig själv på ett nytt sätt, det var som att komma hem. All ledig tid var med färgerna medan timmarna som spenderades på arbetet skavde. Vilket gjorde att det kom till en brytpunkt där jag bara var tvungen att göra något åt situationen. Jag sa upp mig från säljjobbet och utbildade mig till folkhälsovetare i jakten på att hitta ”det rätta yrke” som för mig hade landat i att det skulle vara något mer meningsfullt. Längtade efter att jobba med något som kändes gott ända in i själen och bidrog till nytta på ett djupare plan som verkligen betydde något. På så sätt gav mig djupare mening med livet. Den känslan fick jag uppleva för första gången när jag efter mina studier började vikariera på en skola. Att jobba tillsammans med barnen var just den där meningsfullheten jag sökt efter så länge och oj vad det berörde mig. I oktober år 2013 gav jag mer utrymme till skapandet som övergick från hobby till enskild firma, jag hade fler kurser som gav mig otrolig inspiration och känslan av att göra skillnad genom att påverka människor med färgerna. Väcka upp den kreativa kraften och allt fantastiskt det medför. Det uppfyllde också känslan om meningsfullhet inom mig. Jag kände mer och mer att jag var på rätt väg i linje med hur jag faktiskt ville leva fullt ut med hjärtat.
En dröm om ett eget galleri föddes efter vägen så jag och en vän startade Galleri Villastaden. Att genom konsten och måleriet få beröra människor och sprida solsken kändes betydelsefull och gott i hjärtat, blev förundrad över hur färg och form fick människor att stanna upp och känna. Otroligt inspirerande! Jag jobbade parallellt med barnen på vikariejobbet vilket var en strålande kombo i uppbyggandet av att forma en kreativ framtid.
Åren gick och tillslut avslutade jag lilla firman och hade sagt hej då till skolan, det var då jag startade aktiebolag för att med full kraft våga ta nästa kliv och expandera. Ja och sedan 2018 när jag verkligen satsade allt, då utvecklades entreprenörskapet i en väldig hastighet och vilken resa jag fick vara med på. Det var också då vi flyttade till huset och min drömateljé blev verklighet. Under pandemin jobbade jag nästa dygnet runt för att hinna med allt och räcka till i den enorma efterfrågan, fler kurser skapades med ännu fler deltagare, målning efter målning flödade fram, lagret i källaren växte, mängder med solskenspaket skickades ut i världen och Karamellbutiken/lagret fick äntligen flytta från hemmet till en egen lokal. Det var väldigt roligt och gav mig enormt mycket glädje samtidigt som det var hårt slit men värt varenda sekund.
Förmodligen såddes det lilla drömfröet där och då redan som liten flicka ……..tänk vad små små frön kan utvecklas till det mest magiska. Nu finns Karamellbutik med konst, böcker och skapargodis inslaget i fina rosa paket och påsar. Ett paket med solsken med förhoppningen att sprida glädje till alla på vägen genom världen.
Tankens kraft är enorm……..
Hade ni några drömmar som barn?
Detta är första delen av berättelsen om min resa som jag kommer skriva mer om i framöver men också finns med i nya boken som är under process❤️
Solsken
Karolina

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?